Morgan Wallen: Az amerikai rádióállomások vidéki csillagot vetnek a faji rágalomra

Morgan Wallent, az amerikai country zene sztárját eltávolították több mint 400 amerikai rádió lejátszási listáról, miután faji rágalom felhasználásával készült róla egy videó.

A felvételen, amelyet a hírek szerint egy szomszéd forgatott a múlt hétvégén, a 27 éves fiatalember láthatóan elbúcsúzik néhány barátjától, és egyiküket N-szónak nevezi.

Bocsánatot kért a Nashville-sztár, akinek legújabb albuma az elmúlt három hétben az első számú volt az Egyesült Államokban.

„Zavarban vagyok és sajnálom” – mondta a videót először közzétevő TMZ-nek.

„Elfogadhatatlan és nem megfelelő faji rágalmazást használtam, amelyet bárcsak visszavennék. Soha nincs mentség az ilyen típusú nyelv használatára. Szeretnék őszintén elnézést kérni a szó használatáért. Ígérem, hogy jobban fogok járni.”

Wallen, akinek karrierje a The Voice tévés tehetségkutató show amerikai verziójában kezdődött, jelenleg az Egyesült Államok egyik legnagyobb országsztárja.

Legfrissebb lemeze, a Dangerous: The Double Album az első olyan országos rekord, amely három hetet töltött a Billboard listáján az első helyen Taylor Swift 2012-es Red-je óta.

Amerika egyik legnagyobb rádióhálózata, a Cumulus Media azonban elhatárolódott a csillagtól.

„Haladéktalanul azt kérjük, hogy kivétel nélkül távolítsák el Morgan Wallen összes zenéjét a lejátszási listáinkból” – mondta a társaság a 400 plusz összes rádióállomásnak eljuttatott irányelv.

Úgy tűnik, hogy Wallen dalait eltávolították a Spotify Hot Country Songs lejátszási listájáról és az Apple Music megfelelőjéről, a Today’s Country-ról is.

„Nincs számodra hely”

Ez a lépés azért jelentős, mert a Dangerous ritka streaming zúzás volt, fogyasztásának 88% -a streaming szolgáltatásokon keresztül érkezett – derül ki az amerikai diagramokat összeállító MRC Data-ból.

A sztár azonban továbbra is a Spotify kedden a legjobban játszott toplistájának 100 legjobb dalából 11-et követelt.

Wallen néhány országzenésztársa, köztük Kelsea Ballerini és Mickey Guyton, bírálta őt a Twitteren.

Maren Morris énekesnő bírálta az ország színhelyét, amiért nem foglalt határozottabb irányt a rasszista nézeteket valló sztárokkal szemben. „Gazdagon és védve tartjuk őket minden áron, anélkül, hogy ezt igénybe vennénk” – írta.

Justin Fabus egyetértett, mondván: „Elég az elég. Ha elfogadja vagy megpróbálja igazolni @ MorganWallen legújabb viselkedését, akkor a Country Music közösségben vagy SEMMILYEN közösségben NINCS helye Önnek.”
média felirat

Wallen nem először kerül bajba. Májusban letartóztatták és nyilvános mámorossággal vádolták, miután kirúgták a Kid Rock nashville-i bárjából.

Októberben kizárták a Saturday Night Live egyik epizódjából, miután megjelent egy videó arról, hogy megsértette a Covid-19 szabályait azáltal, hogy a rajongókkal bulizott anélkül, hogy álarcot viselt volna, vagy társadalmi távolságtartó volt egy amerikai futballmeccsen.

A sztár aktuális kislemeze, a 7 Summers négy hétig szerepelt a BBC Radio 2 lejátszási listáján, de forgatása szerdán a tervek szerint véget ért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük